stor bokstav. en början. punkt. ett slut. punkt.


etc.

försök få det att hänga samman. en början måste alltid ha ett slut.
och handlingen leder dit.
det börjar med stor bokstav. och det slutar med en punkt.
några punkter på vägen. följda av stor bokstav. alltid.
fast inte efter den sista. där är det tomt. stopp.
slut.


kom och var min vän för en sekund.


jag skänker dig den sista lögn jag har
jag offrar och betalar vad som krävs
när natten är här ska jag lämna allt tillbaks
resterna jag frossat i förgäves

lw - ett sällsynt exemplar.
bild: etc.

komfort och värme före allt annat.


långkalsong och extratröja. komfort och värme före allt annat.
regnkläder och matsäck i väskan.
westlife på högsta volym och jag bryr mig inte om jag väcker nån granne. för det här är bra. ibland så.
nu måste jag gå. hej då.

sov så gott. och ett dröm sött på det.

etc.


vad gjorde jag innan jag hade melissa horn och facebook?

hunden har somnat med halva kroppen på datorn. smidigt. jag borde också sova. men mitt hår är lite för blött än. så jag lyssnar på melissa horn. andra varvet. och så fejjan. tjugoandra varvet kanske. imorgon blir det utflykt hela dagen. koppel? det ska bli kul. bara två riktiga dagar kvar. jag kommer sakna de små liven. kanske inte på fredag eftermiddag. men på tisdag.

om att klia tills det blöder. på en och samma punkt.

inferens.
att läsa mellan raderna.
för att räknas till de läskunniga måste du kunna läsa mellan raderna. se det som inte syns. förstå.
jag tror att jag ska hålla mig till pekböcker.

sparkar igång vecka nummer fyrtio med cola och kaffe.

måndag. nystart.
kanske inte klokare. men några erfarenheter rikare.
det kan vi ju i alla fall skriva under på.
jag somnade i soffan igår. nerbäddad under täcket.
i natt lyckades jag kasta ner hunden från soffan. satt vaken i en halvtimme bara för att se så jag inte skadat honom.
i dag är jag inte trött. men jag vill inte lämna mitt varma täcke för mörkret utanför. jag vill äta godis, dricka kaffe och slötitta tv.


du kan aldrig ha för många skor. bara för få fötter.


välkomna till familjen.♥
ni kommer att ha en given plats på mina fötter.
vi kommer skapa minnen ihop. ni och jag. det känner jag.
perfektion på klack.

idag är det söndag.

jag är inte bitter. på riktigt. är rätt skönt att inte vara det minsta bakis. slippa en öl- och kebabsvullen mage. slippa den där ångesten som brukar knacka på tillsammans med att luckorna fylls i. slippa gnugga bort svart ögonskugga från kinderna i två dagar och trassla ut saltvattentovigt hår. ja, du förstår.
men nu, på riktigt. jag förväntar mig en riktigt jävla blöt minneslucke-kväll snart. utan planer. på spontanitet. en sån där som man aldrig glömmer. nån gång. nån helg. innan jul. är ni på? vi bestämmer inget datum, säger bara innan jul isf.

idag vill jag förstöra pengar. sitta och fika i evigheters evigheter. men sen måste jag plugga. och planera lektioner.

ändrade planer.

det blir inte alltid som man tänkt sig. det blir inte alltid som man hoppats.
det blir bättre när man inte planerar. jotack. nu vet jag det.
skrotar planerna och pluggar lite istället.
det är ju ändå lördag.

fast det är ju egentligen mest alldeles jättebra.

visst, barnen kan få mig att känna mig liten, gammal, chockad, stum, frustrerad.. listan goes on and on. men, de är ju alldeles underbara egentligen. när de ropar "Hej Alexandra!" över skolgården, eller visar sin berättelse för bara mig, berättar hur ont det gör att ha en sticka i fingret, för att inte tala om hur ont det gör att tvätta det såret med handsprit. när de efter rasten försäkrar sig om att jag vet om att de är kompisar igen. när de säger att de önskar att jag gick därifrån, att jag är jobbig och de vägrar jobba men när jag går därifrån springer de efter för att jag ska höra deras berättelse och hjälpa dem stava jätte, gick eller vildhäst. det är en utmaning att få killarna att förstå att underkläderna ska vara under kläderna, få tjejerna att inte retas och sedan skvallra. att inte sära på två barn som slåss eller säga ifrån när de säger de där riktigt förbjudna orden, det är sådant jag inte riktigt är säker på än. men det gör inget, jag kommer ha tid att lära mig. jag kommer göra tusen fel. miljoner. glömma bort mer än bara titel och reda ut om draken är av eld eller sten, spottar stenbitar eller stenblock.

jag kommer ha den tiden för ibland känns inte fyrtiofem år som så lång tid.
jag ville bara säga det. att jag har hittat rätt. det är jag säker på.
god natt.

stairway to heaven?


bild: etc.

there's a sign on the wall but she wants to be sure
'cause you know sometimes words have two meanings
in a tree by the brook, there's a songbird who sings
sometimes all of our thoughts are misgiven.

tre av tre.

hur? HUR? hur i helvete kan det vara möjligt?
tre gånger har jag gått på utflykt med den här skolan [två gånger för sådär tre år sedan, en gång idag] och alla tre gånger har jag sprungit på en ormjävel! mami har varit i den där skogen en gång i veckan i hur många år som helst, aldrig sett ett endaste äckel-helvete. jag däremot som gör allt jag kan för att hålla mig undan skogen så fort solen är framme och temperaturen är över nollan, jag springer på dem så fort jag tar ett steg in i skogen. och när jag har barn med mig. bra, visst. jag kan inte springa och skrika i panik. inte sätta mig ner och gråta. jag kan bara rysa och hyperventilera inom mig. men kom igen, tre av tre!?
nästa vecka ska vi till omberg. ligger det en boa däruppe och väntar på att få sätta tänderna i mig?

när jag ändå är igång. sist jag hade punktering lyckades de pajja mina växlar. nu funkar ettan och trean. trean går inte att ta sig fram på. ettan gör att man får trampa som om man hade
sonic-ben.


never look back, they say.


lelove.
god morgon. kaffe och melissa horn. lektionsplanering vid halv sex för att jag dog på soffan igår efter promenaden. lektion idag igen. vi hoppas på ett bättre resultat idag.

några ostsmörgåsar senare.

mami köpte ost till mig igår så nu har jag tryckt i mig några ostsmörgåsar till frukost. det är alldeles fruktansvärt jättekallt idag. men jag tror att lite kan vara för att jag är så nervös.. jag tycker inte om sånt här. men men, bara jag kommer dit ska det nog lösa sig.

om ungefär tolv timmar ska jag träffa N. en promenad är inplanerad och hon hade massor roligt att berätta sa hon. kalas! jag kan behöva lite roligt skvaller! men innan det; två svensklektioner, raster och sådär sjutton barn.

ha en bra dag!

erase/rewind.


etc.

söndagskvällar.

kusin var här en stund. bra avslut på en produktiv dag. handlat, lagat mat, fyllt frysen med köttfärspaj och makaronipudding, promenerat, planerat lektioner och städat. jag kan om jag vill. imorgon ska jag tillbaka till verkligheten. nervös som aldrig förr. men det får gå som det går.

känns som evigheter sen det var söndag sist. känns som om det var igår det var söndag sist. men det är väl så det funkar.
igår såg jag vampyrfilm. en fruktansvärt dålig vampyrfilm. men, ingen kan väl mäta sig med twilight. edward cullen, och så..

söndagskvällar kan verkligen variera. ena gången himmel, nästa ett stort svart ekande tomt hål.

i'm surprised they even let me out.


etc.
vaknade vid nio. gick väl upp runt halv tio. vaknade på nytt. av något som liknade en hjärtattack. "herreminskapare, vad i helvete är det där!?" var min första tanke. insåg sen att jag stod framför en spegel. det var jag. jag såg ut som något ur en skräckfilm, något de grävt upp efter några år i jorden. ve och fasa! smink ner på kinderna, håret som igår satt i en tofs var inte kvar där kan jag lova. svarta ringar runt ögonen, stora som tefat. morgonsvullen i ansiktet. ja, som en fotboll ungefär. jag förstår varför hunden ryggade tillbaka när han tittade upp från täcket..

idag gör vi stan, om de inte stoppar mig när jag försöker gå ut. ikväll pizzadejt.

jag vet vad jag kommer drömma om i natt.


thecobrasnake.
jag tror nog att de skorna kan vara bilden av perfektion. faktiskt.
min hemtenta däremot. hur många frågor gör vi om vecka 44?

tjugofyra.


thecobrasnake.
s.k.j.u.t.m.i.g.tack.
hemtentan kan gå åt vilket jävla håll som helst. kul.
jag har redan missat en halvtimme.
vi hörs när vi hörs.


use your head, but live in your heart.


jag har sovit mig igenom denna dag. sovit vaken. men det har liksom inte gjort så mycket. men jag tror att jag ska sova inatt. sova blundandes, tungt och andas djupt.

precis just i detta nu.

sitter på vardagsrumsgolvet med datorn i knät och äter en matlåda. tomatsoppa. och så lyssnar jag på johnossi.


soffhäng och godiskoma.


notting hill och msn.

och nu vill jag att du tar ett djupt andetag och känner dig fri.


jakandjil.

det gör liksom inte riktigt lika ont idag.

det firar vi med kaffe och kolakaka innan vi tar fram dammsugaren.

ungefär som att vara bakfull.


the cobrasnake.
vaknade av att jag var hungrig. 06.33. bara att gå upp, fixa kaffe och frukost. tända ljus och musik. offline på msn. huvudet är bättre idag. känns ungefär som en lättare bakfylla. ungefär som en söndag. ja, ganska exakt som en söndag.
idag ska jag plugga. det som jag skulle ha gjort igår, men som inte blev av. men som måste göras idag. oavsett. och dammsuga.

inte fläskhosta, men jag trodde jag skulle dö.

det bara svartnade för ögonen på väg hem. jag såg att det blev grönt sen åkte jag. ingen tanke på något annat. det kunde gått illa. men bilen hann stanna. jag gick av cykeln. det kändes på riktigt som om huvudet skulle explodera. som att jag kunde plocka bort en bit av bakhuvudet, det skar och bultade på samma gång. hem till mami och lägga sig på soffan. sen låg jag där. med blixtar i huvudet och grumliga ögon. flyttade mig till en säng och vaknade till nybryggt kaffe. avancerat. idag är det bättre. lite seg i huvudet och när jag inte går på ipren börjar det bulta igen. lite stel i nacken. som att det var en ståltråd mellan bakhuvud och nacke. den går att böja, men den är seg.


nollnio.nollnio.nollnio.

god natt.


we learn to build another wall.

jag älskar vanilj. jag kan äta vaniljsocker direkt ur burken. jag tycker inte att det blir för starkt. när jag var mindre doppade jag råa spaghetti i vaniljsocker och åt. inser nu att jag inte vet exakt hur gott det var, men då åt jag det. jag åt mycket konstigt när jag var mindre, gurka och nutella. fiskpinnar och banan. fiskpinnar och vaniljyoghurt - men de där sista tre var inte gott.
och doften av vanilj. vaniljglass. så luktar mina doftljus. och nu mitt vardagsrum.
och så tycker jag om doften av tvätt-/sköljmedel med. att gå förbi en tvättstuga. jag kan stå där länge. men sen måste jag gå därifrån, för att vända och gå tillbaka. annars domnar det liksom bort.
jag tror det luktar så i himlen, vanilj och tvättmedel.


if this is how it hurts
it couldn't get much worse
if this is how it feels to fall
then that's the way it is
we live with what we miss
we learn to build another wall

colbie caillat - fearless


du kan väl stirra upp mot stjärnorna så att vi har nåt gemensamt?


knightcat.


den första söndagen i den första höstmånaden.

jag vet vad som måste göras
ändå sitter jag kvar här
och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

och om jag behöver förklara
den skugga som vilar i tiden
förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

men jag vet att jag döljer en sanning
att väntan inte leder någonstans
jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

jag vet vad som måste göras
änd sitter jag kvar här
i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

jag försöker att strida mot känslan
men den är rädd och den spelar ett spel nu
jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

men jag vet att jag döljer en sanning
att väntan inte leder nånstans
jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

jag vet vad som måste göras
ändå ligger du kvar här
och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

jag vill inte spara min längtan
jag har tänkt men aldrig fått tala
så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

ja, jag vet att jag döljer en sanning
att väntan inte leder nånstans
jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans
melissa horn.


för vi ska sova nu.


vi har varit på långpromenad och ätit rosa rattar med en brännskadad vän ikväll. nu ska vi sova ikapp de där timmarna jag missade natten till idag.

I don't want you to think I'm complaining all the time.


i wanna paint my face and pretend that i am someone else
sometimes I get so fed up, i don't even wanna look at myself
but people have problems that are worse than mine 
i don't want you to think I'm complaining all the time
and i hate the way you look at me i have to say 
i wish i could start over.

bild: thecobrasnake.com
stand still, look pretty - the wreckers


myntets baksida.

blev mörkhårig igår igen. lagom till hösten. trivs bäst i mörkt hår då. det passar liksom in med tjocka, mysiga tröjor och halsdukar. kaffe och godis, uppkrupen i soffan. men samtidigt som färgen åkte i håret försvann den lilla färg jag samlat på mig i sommar. jag ser nu officiellt ut som något som varit dött och begravet ett tag..


detta kräver en väl utarbetad strategi.

vad ska jag ha på mig idag?
på schemat står en tur på stan med Malin och Lisa. leta kläder till fredag. alltså måste jag ha kläder som är lätta att ta av och på i provrummet. kanske en kjol. strumpbyxor gör att man kan testa även kjol och klänning. hmm. så får det nog bli.
men sen, det viktigaste av allt. vi ska äta kinabuffé. detta kräver planering no.2. ingenting som sitter åt över magen. dels för att jag då kommer att kräkas. sen för att jag inte vill att alla ska tro att jag är gravid. för jag hade tänkt äta till det att det omöjligt går ner något mer. jag har väntat på den här dagen i ett halvår.
skor då? hade ju tänkt studsa omkring i några timmar så skrotar nog klackarna och kvar blir mina converse. typ. struntar liksom i min regel om kjol och converse..

jag hade tänkt att tala sanning från och med nu.