That time of year.

Det närmar sig. Tankar samlar sig. Sorg. Ilska. Saknad. En stor röra i huvudet.

Det är snart tio år sedan. Men tankarna blir fler för varje år. Frågorna med. Tio år utan dig. Det är halva mitt liv. Du har missat så mycket. Jag var ett barn. Idag ska jag vara vuxen. Tio år. Det värsta utav allt; Du kommer att missa så mycket mer. Baler, studenter, liv, bröllop, sorger, barn - dina barnbarn..
Jag vill inte. Men i år är frågorna så många.. Jag saknar dig så oerhört mycket. Det finns så mycket jag skulle vilja att du var en del av. Annat som jag inte skulle vilja att du hade med att göra - men som du hade ändå. Att du var sådär jobbig som bara en förälder kan vara.

Ibland kan jag bli så arg. Hur kunde du välja att lämna fyra barn? Det är vad vi var. Fyra barn. Oavsett om du såg det eller inte så behövde vi dig. Jag behövde dig.
Du sa ingenting. I flera år trodde jag att jag hade sårat dig, att du trodde att jag ville vara elak. Att jag inte älskade dig så där mycket som jag gjorde. Som jag gör. I ett barns ögon och tankar hade jag varit så elak när jag sa att mamma inte tyckte om Capuccino att jag trodde det var en stor anledning till att du var ledsen. Att du ville försöka visa att du var snäll men att jag sa att det inte var någon idé. Det och att jag sa att jag skulle skämmas över dig.. Ja, du vet. Jag trodde att jag hade gjort dig ledsen. Du lämnade aldrig någon förklaring till oss. Hur skulle jag kunna veta? Pappa? Jag var ett barn..

Jag kommer aldrig förstå. Jag vill aldrig förstå.

Jag saknar dig så mycket. Tio år är en lång tid. Jag ska ta tillvara på de tio år vi hade tillsammans.
Kom att tänka på idag att du tog med mig till muséet när jag var liten. Det enda jag minns egentligen är Eva och Adam - tavlan. Det är ett fint minne. Det är inte du, det var inte i verkstaden och med bilarna. Det var inte dina oljiga händer som luktade pappa. Men det var vi. Och den där tavlan. Därför är det så fint och speciellt. ♥

That feeling.

Det är kul att dra ut CD-lådan, plocka upp första bästa skiva och lyssna på den. Eftersom min CD-samling till 90% består av pojkband, har jag de två senaste dagarna tagit mig igenom Backstreet Boys, Westlife, A1 och Gareth Gates. Hade nästan glömt de två sista. Och försöker förtränga de två första.. Nej, de är inte lika bra idag. Men de fastnar.. Texterna. Ja.. Kanske inte de djupaste alltid. Inte alltid de som berör så där så att tårarna inte slutar rinna. När man får en rysning bara efter första raden och känner att detta kunde vara jag, det är mina tankar. Det här är  kan förändra mitt liv. [även om det finns undantag, som jag inte kan sluta älska] Men det är jag, en del av mig. Från förr.

Westlife - Unbreakable. Westlife - Soledad. Backstreet Boys - I'll never break your heart. [hur många gånger drömde jag inte om att själv hitta det där hjärtat och rosen?]. Westlife - If your heart's not in it. Will Young - Leave right now.

image177


Bara ben..

image174


Har fastnat på det där med sommar och sol. Sitter och letar sommarkläder. Har hittat jättesöta bikinis [sp?]. Men det känns som att det är ett tag kvar.. Men ändå. Drömma kan man alltid. Jag räknar med en lång, varm sommar. Och att det är vår nu.

Hemma.

image173


Hemma efter en kväll på kalas. Kunde ha somnat på bussen hem. Kände mig inte alls trött när jag kom hem. Nu går ögonen i kors.. Natti. ♥


[för övrigt den bästa bild jag sett på Victoria Beckham.. någonsin.]

Bara sådär.

image172


Bara sådär så fick jag ett sms igår. Sen kom Cissi och Elin hit, drack en liten drink och sen var vi på stan. Eller inte Elin, hon stannade på vägen. Jag och Cissi hittade oss själva på Platens. Mest utanför egentligen. En öde Ågatan upp och ner.. Väntandes. Var i vilket fall som helst en väldans massa folk inne på Platens. Jag tror vi stannade en halvtimme. Sen blev det double cheesburger på Burger King och sedan vänta, vänta, vänta på bussen som var sådär 20-25 min sen.  Igår åt jag nog för en hel vecka framöver..

det är vår nu hjärter dam

Hur svårt kan det vara?

Ropa inte hej innan du kommit över bäcken... Jaja. Men, hur svårt kan det vara? Med lite tålamod, överbliven tid, spill och ett och annat mindre-okej-ord borde jag kunna få ihop något. En kudde i alla fall.. Sen. Men tiden kanske jag till och med lär mig.. Jag tror jag ska prova.

image171
bild: ikea.com

this could be fun.. lucky me; living alone.

Weekend.

Betyder att veckan är slut. Eller ja, den tråkiga delen av veckan. Nu är det helg. Inte vecka. Du förstår. Jag hade funderingar på att festa ikväll. Jag till och med tjatade nästan med en sjuk Cissi. Men sen var vädret dåligt och jag segade ihop. Nu dricker jag mintthé och funderar på om jag ska kolla på Brad Pitt Höstlegender. [det måste vara håret..] Eller om det blir ngt roligt spel på Spela.se .. Borde kanske slå in Malins present. Haha. Ett äventyr att köpa den.. Som vi kan ta en annan dag. Eller iaf hänga upp mina pisse-blöta kläder. Var är våren som skulle komma idag?

Hur tråkigt kan det bli?

Skola. Eller ja först sov jag lite för länge. Sen skola. Två timmars matteföreläsning. Jag hade nog kunnat sova lite till.. Hemma har jag ätit. Och diskat. Nu ska jag packa träningskläder och muffins och röra mig. Jag våldgästar familjen ett tag. Jag har redan sett det här avsnittet av Grey's.

Muffins.

image169  image170


Choklad-och-mintchoklad-muffins och hallon-"fiasko"-muffins. Det var vad denna kväll slutade med. Och en massa disk. Hallon-muffinsarna rann ut. Men de är nog goda ändå. Ska smaka till Gossip Girl som börjar om några minuter Nu.. Smart att titta på dem som studsar omkring i NY med perfekta kläder och allt samtidigt som jag vräker i mig muffins.. Men allt ska inte vara perfekt. Faktiskt.

På äventyr.

Garderoben är tom. Dumburken varvar Britney och Arvingarna. Alla kläder ligger i högar på golvet eller sängen. Jag har nog provat 10 olika par skor. Inte sminkat mig än. Och håret är à la Lilla My. Men nu tror jag att jag bestämt mig. Det blir spetsklänningen. Ja. Och svarta strumpbyxor, blå cardigan, svarta kilklackar, nitväska. Och kanske trotsar jag vädrets makter. Troligtvis.

Blir fest ikväll med Natali. Länge sen.. Tror vi skulle drinka lite. Mer än så vet jag inte. Oftast blir det bäst så.

månen skrattar
stjärnorna ler


Älska.

image168

Bara för att ni är ni. Och jag skulle inte vara nån utan er. ♥

fjortonde.

Länge sen. Jag vet. Men inspirationen är i botten. Det händer ju ingenting.

♥-dagen idag. Jag dricker äppeljuice och tittar på Criminal Minds. Lyssnar lite på Arvingarna och Girls Aloud med.
Idag blev det skola, dagis, hemma, stan, hemma. En bra dag. Läst liiite med.. Lite kemi på engelska, och lite matte. Matte kan vara kul, men inte att läsa om det. Så jag läste inte klart texten.

Igår träffade jag en vän som jag inte träffar så ofta. Det var kul. Ibland behöver jag bli påmind om hur kul det kan vara, hur mycket man kan sakna och hur lätt det är att mista. Den här gången ska jag verkligen kämpa..


Det var tider.

Igår var en bra dag. En dag med fina vänner.

Johanna och Emmy var här. Saknar tiden då vi träffades ofta och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Och det andra med. Är alltid så kul att träffa er igen. Blir alltid lika glad.

Sen blev det Malin. OTH och fruktsallad. Mycket trevligt och mycket gott.

Tack för att ni finns.
Ganska ofta tänker jag på Er. Alla.
Saknad. Kanske inte alltid uttalad. Men ändå.

Breathe.

Motsatsen till att älska är inte att hata. Det är att vara likgiltig.


Jag gläds för det som var. Sörjer det som hänt.
Föraktar dig för det du förstört.
Men mest av allt; Tackar dig för att du gjort mig starkare.
Jag överlevde dig med.

to me you're no longer.. 
take a breath.

Kalas.

Grupparbetet idag var uppskattat av de andra. De visste ju med säkerhet att de inte kunde göra sämre ifrån sig.

"ja alltså.. Det är ju lite fler män än kvinnor. Och etnicitet. Ja. Vi valde ju bara svenska"
"Det fanns bara svenska författare"
"Nee. I den var det ju flera"
"jaha. Ja. Men då fanns det fler. Men vi valde de svenska.. för att.. Ja. Och det var från alla olika samhällsklasser. Typ."
"Men det står det bara om i den.. Där är det bara verk."
"Men inte i den.."
"Den är dålig. Varför? Ja.. Tråkig. Liksom.. Tack."

Torsdag.

Ja, imorgon alltså. Imorgon är en ny dag. En lång dag.

image167

Du blommar upp av ingens frö
i värme varm som slask och snö
Du torkar tår av ingens tröst
Du lyssnar tyst till ingens röst

Du har rock'n'roll i dina bröst
Du har blues i dina lår
Du har visor i ditt hår
och poesi i dina sår

[LW - av ingens frö]

Did you know?

Den roligaste faktan är den onödigaste.

- Jag blundar alltid när jag går in i ett mörkt rum. Jag vet inte varför. Verkligen inte. För det kan ju inte bli mörkare.. Men av nån anledning blundar jag alltid. Skumt.

- Min våg står alltid på +1 kg ungefär. Detta enbart för att jag ska veta att den visar fel.

- Jag har länge levt efter mottot "Vissa människor kan man leva utan. De andra lär mig sig leva utan". Det är sant. Ja. Men jag har börjat försöka att inte tänka så längre. Jag har idag träffat så underbara människor att jag lovat mig själv att kämpa för att aldrig lära mig leva utan dem. Faktiskt.

- Jag är jätterädd för döden. Inte för vad som komma skall. Jag är säker på att man kommer till en så fin och lugn plats att man inte ens kan föreställa sig den. Där är man omringad av de man älskar, men tyvärr förlorat. Men jag är också nära de jag älskar, men lämnat. Jag är rädd för det ögonblicket då jag dör. Jag är livrädd för att det ska göra ont. Att jag ska känna det och att det ska göra jätteont. Som att kroppen brinner upp, innifrån, och jag känner allt.

- Det absolut värsta jag vet är att dammsuga. Det finns inget tråkigare. Jag lever nästan hellre med husdjur i storlek med elefanter än tar fram helvetesmaskinen. Jag skulle nog kunna byta bort dammsugningen mot nästan vad som helst. Ja. Vill du byta?

-
Jag hatar ormar. Klarar inte ens av dem på bild. De är hemska. Tror att jag skulle dö på fläcken om jag såg en framför mig. Eller iaf springa så långt benen bar mig och skrika så länge rösten fanns kvar. Denna fobi blir bara värre och värre för var dag.

- Näst efter ormarna så hatar jag nog höjder. Blir skakis bara av att stå på en stol. Men det värsta är ändå att ta sig ner. Skakar så mycket att jag är rädd för att benen inte ska bära mig när jag landar. [När jag hoppat ner från stolen] Men jag kan inte låta bli dem. Jag älskar att klättra på klättervägg till exempel, och står jag högt upp måste jag titta ner. Men jag skakar och faller nästan ihop. Men jag älskar höga klackar. Ett par fina klackar kan nog förgylla livet för en stund.

tell me something about you.


Effektiv.

Skolan var seg. Föreläsningen var bra till en början men sen stängde jag av öronen tror jag för jag minns inget efter pausen. Eller.. Ja. Arbetet efter gick bra. Jag hoppas verkligen att det är på rätt väg. Sen hem. Äta. Diska. Plocka. Dammsuga. Sen en liten promenad. Nu väntar jag på att bären ska tina så att jag kan göra en fruktsallad till Gossip Girl sen. Kan nog bli gott.

Jag hade en tanke..

Men den försvann. Nu ska jag läsa. Sova. Vakna. Och gå till skolan.

xx

Detox.

image166


Idag börjar mitt nya liv. As if. Ajja. Det är tanken som räknas. Tanken är att från och med idag börjar min Detox inför beach '08. Inget godis [varje dag] [Ellen's melonstänger är undantag!], inget impulsköp av chips, jordnötsringar och CocaCola. Det började bra. Med en glass i skolan. Och sen, inte glömma - två kanelknäcke. Bara för att det var så gott efter att jag hade sovit i några timmar. Imorgon är en ny dag.

Bitch '08
- wanna join?

Hos mamma.

Blev att sova hos mamma och syskonen inatt. Eller ja, alltså.. inte i samma säng.. I samma lägenhet. Ska till storstaden så där sjukt tidigt imorgon. 07.40. Buss i fyra timmar men sen är vi i Göteborg. Några timmar. Shopping. Jag ska nog slita ut magnetremsan på kortet och leva på nudlar och vatten i en månad. Sen blir det fyra timmar hem på bussen med. Jag tror det blir mys. Ja. Kanske borde sova med tanke på att klockan ringer runt 05.00. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Hjälp. Jag har alla mina kläder i Ryd, typ. Ja. Får skylla på att det är vinter och då får man se ut som man gör. Egentligen inte.

Ican'tletitgo.Iwilldosomethingaboutit.Oneday.Anotherday.Ihaveto.Nottonight. Obviously.