fan också.

glömde ju att trycka på kaffebryggaren. fatta hur länge jag får vänta nu.
f.e.t.t.l.ä.n.g.e.

måndag morgon och jag vill gärna somna om.

trött trött trött.
var så nöjd med mig själv igår att jag hade pluggat klart redan vid halv sju. firade med ett bad tillsammans med håkan och godispåsen. the hangover med mer godis och chips. jag är inte riktigt säker, men jag kan ha vaknat upp till en mardröm. det kan vara så att jag till imorgon ska ha läst två böcker. inte jättetjocka, men ändå. de handlar om barns läsinlärning. det plöjer man inte på en halvtimme. detta måste kluras ut idag.
nu lyssnar jag på morgonradio och dricker kaffe. ska byta bort pyjamasen mot kläder.

tillsammans är man mindre ensam.


varit uppe och studsat i tre mackor och en kopp kaffe.

jag tror att jag ska börja mäta tiden i mat.
'vad är klockan?' 'ja, nånstans mellan frukost och förmiddagsfika.' 'strax efter kräksmätt.' 'som jag känner det så är den nog går det ner en godis till? jahaja, joo det gjorde det.'

söndag idag igen. vad gör jag uppe denna tidiga timme?
...ska precis nu snart öppna boken.
för på sanning får jag faktiskt mest gjort vid den här tiden, om jag lyckas ta mig upp vill säga.


god natt världen.


hunden har väst i över två timmar. jag är förvånad att han ens har 'röst' kvar. men jag hoppas för hans egen skull att han sover inatt..
imorgon står det ettårs kalas på schemat.
god natt.

rutiner.

dricker morgonkaffet och skördar. så ser mina morgnar ut. det är tiden som varierar, beroende på om det är skola eller inte skola. jag försöker smyga mig upp så att inte hunden ska vakna, jag måste liksom ha lite tid på mig innan jag är redo att gå ut och möta världen. så han sover fortfarande. brukar väcka honom efter den andra koppen kaffe. eller, förlåt. han sov. hörde precis hur liten syster gick in och pratade med honom. hon vaknade nyss hon med. men de ligger kvar i sängen och myser. det är skönt, några minuter till innan första promenaden..

maten är som godast när någon annan bjuder.

familjen kommer hit och äter tacos ikväll.
det hela går till så här:
1. jag frågar mami om de vill äta tacos här ikväll
1,5. hon säger gärna och att hon ringer upp när hon är hemma.
2. hon ringer upp och säger att hon ska gå och handla och att de kommer bortåt så att vi hinner äta innan jag ska ner i tvättis.
3. jag får sms om vissa varor som de är osäkra på om jag har.
4. de kommer hit, med maten [!] och vi lagar den tillsammans.
5. vi äter vid mitt vita köksbord.

det hela slutade alltså på bästa sätt, jag bjuder familjen på mat - och de står för den! kaching!

det kan nog inte bli värre än så här.


fuldag idag. FULdag. sådär så att det känns som om håret aldrig varit tvättat, kläderna är tagna direkt ur tvättkorgen och sminket suttit på sedan en vecka tillbaka. okej då, det där sista. det stämmer. men resten, nej. jag är ren. nyduschad och luktar nog inte värre än vanligt. men fan då. är det kanske min kropps sätt att säga 'haha, inte kan du gå ut idag. träffa en annan människa. nej gör det du ska. plugga!' ? mitt i all stress över att hitta något som kunde göra dagen mindre ful insåg jag att tre tröjor går direkt till liten syster, om hon är intresserad. nu ska jag nog springa ner i tvättis och kolla om det finns någon tid imorgon..

effektiv morgon.

klockan är bara halv elva och jag har redan brutit av tre naglar och repat upp två par strumpbyxor. ibland bara får man så mycket gjort på morgnarna..
idag: skola 13-17. sen - helg.

milia ett år.


ett år idag.
bestämd från början. stark.
du är det finaste som finns.
ditt leende gör mig stark. ditt skratt får mig att skratta.
du får mitt hjärta att smälta.

jag är där, jag går med dig
genom mörker och hällande regn
genom höstens tröga grind
genom vårens varma vind
till det sista havet min vän

moster älskar dig. ♥

it's lucky i'm clever cause if i didn't know better i'd believe only that which i'd heard.

funderar på att röra mig mot äventyren i la-la-land.
natti.

monsternatt.

stängde av här skapligt igår. gick och la mig och läste två kapitel i boken om läs- och skrivinlärning. lämnade bara ett sista kvar som jag skulle läsa nu på morgonen så släckte väl runt ett tror jag. sov som en gudinna. fram till kvart i fyra då jag behövde gå på toa och sen var det kört. kunde för allt i världen inte somna om. vände och vred på mig, räknade både får och kor. men inget funkade. gav upp runt kvart över. tog upp det sista kapitlet och läste det. kände mig trött efter ungefär en halvtimme, släckte igen. men nej, då var jag hungrig. upp och fixa yoghurt. sen bestämde jag mig, jag la mig, kramade hunden och räknade varenda jävla får jag kunde tänkas se. somnade runt kvart över fem.

uppe och dansar nu. idag ska det storstädas och pluggas. jag har redan påbörjat nedräkningen till kaffet är slut och jag kan börja..

att bara titta in i de där ögonen ger mig ett lugn.


det ska eka över skog och berg att sanningen ljuger och att drömmen är sann.

och när du trampar i förbrukade spår, och vesslorna väser att 'vi har sett dig förr.
vi har sett dig falla och slira där du går' och dom slår igen din vidöppna dörr
och när du saknar nån annans hand och minnen trängs med allt som aldrig blev av
när alla du älskar har flytt till fiende land och du strandar på dårarnas hav.

till det sista havet.

la-la-land kan vända upp och ner på en hel natt och förvrida tankarna i en evighet.


bilden har jag stulit av
Natali.
nu har jag hällt i mig två koppar kaffe men jag har nog inte vaknat än. jag känner mig som en zombie. gick upp tidigt för att plugga, och visst jag har läst och skrivit lite men det vore ju bra om jag hade kunnat komma ihåg något utav det.
inatt, ja.. sov fem timmar och tre utav dem spenderades någon helt annanstans. jag minns inte exakt vad jag drömde, men vaknade och kände mig 'konstig'. jaja. vet iaf att storasyster hade fått bebis nummer två. den här gången var det en flicka genom hela drömmen. men de valde ett namn som lät som ett konamn.
nu börjar jag få ont i magen med.. grattis.

tänk om jag ångrar mig. och sen ångrar mig igen.


vi fortsätter dagen..

med kaffe och nötcrème.

dagens lärdom: maten smakar inte lika bra efter två timmar vid spisen.
dagens lärdom II: trycker du i dig den ändå för att du är snål mår du mycket illa.

efter en kopp kaffe ska vi nog kunna sparka igång den här söndagen med.


fashiontoast.com
söndag. söndag. söndag.
jag hatar söndagar. bara en massa 'måsten'.
mest för att jag skjuter upp allt i veckorna, men ändå.
idag ska det storhandlas, lagas mat och pluggas.
och om vädret håller i sig avslutar vi med en promenad med malin.
men nu, nu dricker jag upp mitt absolut sista kaffe och lyssnar på nya lw.
fanihelvete så bra den blir ju mer man lyssnar på den.

when you turn the lights out it's all the same darkness.

lelove.


visste du att papperskorgarna på ikea luktar tequila?


jag lyssnar på westlife för att undkomma den där delen i min kropp som skriker 'festa!' 'ta med malin ut och slå runt. häv det du har, släng på klackar och dansa dig igenom natten'. men, nej. inte ikväll. har spenderat alldeles för mycket pengar på hemmet för att kunna göra det. men när jag ser mig om, känner doften av äpple och vanilj från ljusen i vardagsrummet och bara älskar det så gör det inte så mycket.

bara för att ni är ni och jag älskar er.

You are my sister, we were born so innocent, so full of need. There were times we were friends but times I was so cruel. Each night I'd ask for you to watch me as I sleep. I was so afraid of the night, you seemed to move through the places that I feared. You lived inside my world so softly. Protected only by the kindness of your nature. You are my sister and I love you. May all of your dreams come true. We felt so differently then. So similar over the years. The way we laugh the way we experience pain. So many memories. But there's nothing left to gain from remembering faces and worlds that no one else will ever know. You are my sister and I love you. May all of your dreams come true. I want this for you.They're gonna come true.

antony and the johnsons.


när vi ändå är där..


jag, lillasyster, storasyster +bebis, storebror. ♥

 en lite soligare dag. sådär tre år tidigare.

den finaste flickan i världen.


jag och världens bästaste Milia. ♥
bilden är från lillasysters student.

min alldeles egen guldgruva.


jag blir alltid så glad när jag inser att de bästa fynden gör man hemma. de är liksom gratis och man blir jätteglad!
öppnade precis kylskåpet för att ta fram lite skinkost till amor och vad hittar jag inte där inne, bakom gammal yoghurt och en dip som luktar skumt och ger smak på mjölken? jo, en iskall, om än något avslagen, cola! eller ja, ett halvt glas. kaching!
och nu inser jag att jag genast måste klippa tillbaka luggen och att de där tankarna på att bli blondin igen skrotas bums. så snart csn trillar in köper jag hårfärg!


några timmar senare.

somnade om sen. efter att jag läst en text om berättande och hur viktigt det är. vaknade efter tio. det är en helt okej tid. sen dess har jag skickat några viktiga mejl [ojojoj, så seriös man kan låta..], tvättat upp en tröja, skickat felanmälan och lämnat in studieförsäkran. nu äter jag och amor lunch. kaffet står och puttrar så det är klart lagom till lunchen är slut. så det blir kaffe och choklad till efterrätt. kanske en god kola-kaka med. amor ska nog få lite skinkost till efterrätt.. vid tre lämnar jag hem honom till mami för att gå ner till banken. och förhoppningsvis hinna med en liten sväng runt ån. laddar mobilen nu så jag ska ha något att lyssna på utifall att.
ikväll kommer lillebror hit i några timmar. kan tänka mig att det blir lite cartoon network då, och sen - sen blir det ännu en text. skolan är tillbaka..


06.17 - god morgon.


06.17 bestämde sig amor för att det var dags för dagens första promenad..
sa jag att jag är ledig idag?

för jag lyssnar på coldplay och äter chips i sängen.

fast cola-napparna är nog godast.
risken finns att jag måste skaka täcket innan jag ska sova.. 
skoldagen började i skräck, men det slutade nog ganska bra ändå.
ni kommer nog hitta mig sådär längst bak i klassrummet.. skit samma om jag ser tavlan eller inte..

förresten, blanda inte polly med bilar. blä.

du måste ha en stabil grund.

skolstart idag. det kräver en stabil grund.
så frukosten bestod av kaffe, mums-mums och marabou digestive.
termin fem. känns som att det inte alls var länge sen vi var i konsert och kongress på upprop, nolle-p och ett första år. nu är det termin fem. och det tredje året..

jag borde sova nu men jag är inte trött.


lelove.
att de ser mig bakom alla mina fel och brister. och trots det inte lämnar mig. inte ens när jag själv är redo att göra det.

det är ärligheten som kommer med den sista shoten tequila jag vill undvika.

'ingen tequila till mig ikväll. får jag för mig det, slå mig!'
jo tack.
sen berättar jag hela mitt liv. för alla.
saker jag inte hade tänkt säga.
saker som inte spelar någon roll när jag är nykter.
sådant som jag berättar som om det vore botemedlet på alla världens problem.
det är det inte. inte ens för en sekund.
inte för en ynka sekund.
men vad gör det? egentligen.
vi löser det med. med lite håkan.

innan jag säger god natt.

tittade in hos cissi och hittade den här. den får ersätta det där kapitlet jag hade tänkt läsa innan jag somnade.
1. Hur gammal är du om fem år? tjugosex. det är då det är dags att bli vuxen om jag minns rätt..

2. Vem var den sista du träffade? Oliver och Amor.

3. Hur lång är du? 172, ungefär.

4. Vilken var den senaste film du sett? Marie Antoinette. 

5. Vem ringde du senast? mami.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? 'vi har också precis lagt oss. Natti. <3' till Elof.

7. Vad är dagens planer? skriva klart det här och sen sova. vakna. sen vet jag inte, måste få ihop ett schema..

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms, lider av telefonfobi.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? skilda..

10. När såg du senast din mamma? några timmar sen, när jag hämtade hem bror.

11. Vilken ögonfärg har du? grå? med lite blått i.

12. När vaknade du idag?  runt åtta.

13. Har du någon gång hittat en katt? jag tror inte det.

14. Vilken är din favoritplats? oj. jag vet inte. där jag känner mig hemma.

15. Vilken plats föredrar du minst? där det är kallt. av väder, eller annat.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? förhoppningsvis någonstans där jag är lycklig.

17. Vad skrämde dig som barn? tomten i mormor och morfars källare!

18. Vem fick dig att skratta senast? Oliver.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? joo.

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? beror på.

22. Hur många kuddar har du i sängen? just nu, tre. annars två.

23. Hur många landskap har du bott i? ett.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? det har hänt.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? skor.

26. Är du social? både och. spontant, nej. om det är någon jag tycker om, mer än gärna.
27. Vilken är din favoritglass? i sommar har jag levt på Bosse's blodapelsin sorbet.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? shoppa, resa och säga tack och hej till csn.

29. Tycker du om kinamat? japp. har varit sugen på det i ett halvår nu, nån som vill med och äta nån dag?

30. Tycker du om kaffe? ja.

31. Vad dricker du till frukost? kaffe, juice eller mjölk.

32. Sover du på någon särskild sida? nej.

33. Kan du spela poker? nej.

34. Tycker du om att mysa? nja.. är nog inte den mysigaste..
35. Är du en beroendemänniska? nja..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?  nej.

37. Vill du ha barn? absolut. när jag är vuxen och vet vem jag är.

38. Kan du några andra språk än svenska? ja.

39. Har du någonsin åkt ambulans? ja. med nån annan.

40. Föredrar du havet eller en pool? havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder, skor, presenter. godis.

42. Äger du dyra smycken? nej. håller mig till H&M.

43. Har du någon gång testat narkotika? nej.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? tandborsten.

45. Vem är den roligaste människan du känner? oj. mina vänner, kanske?

46. Välj ett ärr på din kropp? hmm. krigsskadan på vänster arm. gängbråk.. eller, en tacopaj i en varm ugn.

47. Vad har du för ringsignal? so rich, so pretty - mickey avalon.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? ja, klänningen jag hade på mamis och papis bröllop.

49. Flirtar du mycket? nej. jag kan inte flirta.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? kartongen i beverly ryd.

51. Kan du byta olja på bilen? haha. nej.

52. Har du fått fortkörningsböter? nej.

53. Vilken var den senaste bok du läste? mons kallentoft - sommardöden.

54. Läser du dagstidningen? nej. på internet ibland, men då oftast endast rubrikerna..

55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej.

56. Dansar du i bilen? joo, jag gör ju visst det. [parapapapa?]

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? mix megapol.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? inköpslista?
59. När var du i kyrkan senast? jag vet inte.

60. Vilka personer utmanar du? känner du för att göra den? gör den.

nu ska jag hämta ett glas vatten och hoppas det tar bort huvudvärken. sen sova.
god natt.


det gör liksom ont att andas.


thecobrasnake
jag tror att jag har glömt mig själv någonstans.
lämnat mig och gått iväg.
gått iväg utan mig.
och kvar på platsen finns mig, fast utan jag.
utan varandra är det bara ett skal.
som inte kan känna, inte tänka.
men som känner. fast inte som vanligt.
inte värme.
och är livrädd för att inte heller kunna ge värme.
att den inte ska nå fram till de som förtjänar den mest i hela världen.
för det gör ni. jag bara glömmer att ge er allt ibland. och det är inte okej.

en morgon i förändring.

vaknade klockan fem över sju. himlen var blå och jag funderade på om jag skulle ha klänning idag. sen blundade jag lite och vaknade igen ungefär en timme senare. himlen var ljusgrå och jag funderade på om jag skulle ha långklänning och jeansjacka. kom ut ur duschen ännu en timme senare. himlen var tjock och mellangrå och jag valde att ha jeans och t-shirt. nu funderar jag på vilken kofta det ska bli till..

det kan få även den starkaste att klättra på väggarna.

min hund, min lilla lilla amor kan framkalla ett ljud som gör mig galen. ett ljud som får mig att skrika, skaka och lockar fram känslor jag trodde mig kunna behärska. ett ljud som väcker mig på natten, surrar i huvudet när jag tittar på tv, som berättar att han vill något. dricka, gå ut, ha uppmärksamhet. nej, det är inte ett ljud, det är ett tyst, tyst kvävande väsande. jag tror det är grunden till sinnessjukdom.

Hejdå. Vi kanske ses nångång igen.


Jag har nog lärt mig att gå hem
På alla sätt, från alla ställen
ensam bortåt vägen
Jag har en trogen gammal vän
som väntar mig om kvällen
som ställer upp i alla lägen

Som en apa på min rygg
som ett spöke i min hjärna
som jag aldrig riktigt kommer undan

och så passerade ännu en dag.

upp och ner. ner och upp.
botten och toppen.
en sönderbiten hand och en systerdotter som kan göra den gråaste dagen rosa och glittrande.
med ett leende och skratt som värmer.
fötter som är runda men som bär henne som en prinsessa.

nu lyssnar jag på backstreet boys bara för att slippa gå ut med hunden.
men snart, snart ska vi gå ut. sen sova.
drömma. kramas.
imorgon ska vi tvätta.

en gång var natten ung.


ögonen är själens spegel.
jag vill ha stora, djupa rådjursögon.
såna som pratar. berättar.
inte mina platta, livlösa tråkögon.
som säger absolut ingenting.
som ser likadana ut när jag gråter som när jag skrattar.
som när jag flyger eller har ont. kokar.

jag vill ha vin. iskallt, vitt vin.
och håkan hellström och lw.
jag vill sova men orkar inte tvätta bort sminket.
jag vill läsa men jag somnar alltid med glasögonen på.
och de gör så ont sen när jag vaknar.
jag lyssnar på det
här.

välkommen min vän.

och allt det du är.
vi går långt tillbaka. du och jag.
vi äter på varandra.
tär och sliter.
springer och gråter.
jag blir rädd om du inte hälsar på.
undrar. saknar. firar.
men oftast, oftast är du där.


sometimes wishing's just no good.



jag har telefon igen.
internet på ingång. senast nästa vecka.
nu varvar jag lw med robyn.

en födelsekväll senare.

liten syster fyllde år igår. 19 år. som hon sa 'nu är det bara 365 dagar kvar till jag fyller systemet'. lite så är det att vara nitton. nära men ändå så långt bort. inga förändringar men ändå kräks man på det gamla. ungefär som att vara tjugo år och en dag. och tjugoett. och snart tjugotvå.. vi firade födelsemorgonen i sängen med paket och en arg hund. födelsedagen hemma hos mami. med tacopaj och hallon- och blåbärskaka. och vaniljsås. födelsekvällen på stan med en öl. och en till.

mami bjukkar kaffe och internet även denna morgon. men det vet hon inte. hon är på jobbet. men jag tänkte ta med hennes son på en glass sen så vi är nog kvitt då. jag har lyssnat på 
det här ungefär femtio gånger den här morgonen.

så säg som det är.


håkan - det är så jag säger det.