Better in time.

I won't let you down..

life's a bitch. too bad you're not.

En fot senare.

Igår kom jag hem, stel som en pinne och med en brännande smärta i ryggen [men det tar vi senare.]. Kom hem och såg mamma konka [stavas det så? finns ordet på riktigt förresten?] på vad jag trodde var en hösäck. Det var det inte. Det var en skadad lillebror. Han hade hoppat studsmatta och trampat snett så foten var svullen. Såg ut som om det var två fötter på en, så stor var den. Han kunde inte röra den och den blev bara större och större.. Nästan så att den behövde en egen sittplats i soffan.. Blev i alla fall en trip till sjukhuset där han fick åka rullstol, titta på bebismage, röntgas, lära känna Brynolf och sedan lära sig hoppa på kryckor.. Eller ja, iaf en liten bit.

Sen fick han McDonald's-medicin.
Och en Molle2 [Micke] och ett spel.. Han är nog frisk nu..

  lillebror och Molle1
 vi ♥


Lite sent..

Grattis i efterskott morsi!

Var igår du fyllde de stora 4-1 2-5. Men du ser inte ut att vara en dag över 53 så du kan vara lycklig! =)

Hoppas verkligen att du hade den toppendag du förtjänade. Du är bäst, mamma! ♥

love
me x

 

Två nattfrisyrer senare.

 

Däckade tidigt igår, tror det kallas tenta-koma.. Men nu är den över och jag har verkligen ingen aning om hur det gick. Men vad gör väl det?

Nu ska jag dra på mig något annat än klänningen jag somnade i igår och sen ta mig till en affär och handla till baket. Ska baka en massa gott till mammas stora dag, och dagen innan. Sen borde jag kanske städa med..

Ska höra mig för om kalas också.. men det blir senare.
love me x.

  jag tror frisyren går i arv..
[lillasyster, säg inget. det finns en annan bild..]

Murder.

Skulle kunna tro att det är tentan jag pratar om.. Eller kvalet till ESC.
Det är det inte. Det är det jag ska se innan jag sover. 22.00 på 3:an. Lite obehagligt, faktiskt. Men jag är mesig.
Men vad gör det?

image213 
Molle. =)

Ny dag.

När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det.
När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det.

Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten.

natti. x

I don't believe in happy endings.

image212
hur tror du filmen slutade?

Fairytales are just a fancy word for lies..

natti. xx

En doft. Ett minne.

Det är som att jag har en katalog någonstans i bakhuvudet. Den är oftast stängd men så ibland händer något och den börjar bläddra bland alla minnen. En doft, en låt, en bild. Och jag minns en vän, en känsla, en händelse. Ja, du vet..

Ett litet tips sådär i pausen.

http://betterstartfrontin.blogspot.com/

Man blir liksom på bra humör. Och vill slå klackarna i taket.

Så att ni vet var ni ska leta..

I mitt huvud snurrar Skinner, Vygotsky och Piaget. En och annan lärteori, kontexter och situerat lärande. Socialisationens vara eller icke-vara. Synen på skola, lärande, lärare och elev. Ja, och kunskap då..

Men nu får det vara nog. Nu ska jag sitta i min svarta soffa med trasiga jeans, pyjamaslinne och rosa, luddiga hundstrumpor hela kvällen. Och titta på Bodyguard. En må-bra-film så här på söndagen. Det behöver man ibland.



Bara så att ni vet.

Så vackert att det gör ont.

Ögonen svider så vackra är de ihop. Perfection.

image211

När man inte har något att göra..

Mycket vill ha mer..

Girig och stark som en sparv. Det är ingen bra kombination. Inte heller ciderburk och en sax. Slutade med att jag fick hälla upp den i duschen och blöta strumpor. Ajja. Nu har jag den och det kommer stinka cider i mitt badrum imorgon.. Kanske ska plocka upp de andra och torka av dem.. Annars blir nog hamstern full..

Mors.

God morgon.

image210
skulle inte klaga om jag vaknade till det här.. istället är det grått, grått och grått. och kallt. ingen större lust att trampa iväg till skolan om en timme.. Nu är det Vakna! med the voice och Rachel Ray men jag ska egentligen sminka mig.. Funderar på att inte plugga mer än nödvändigt idag. Är ändå ledig imorgon..

Jag kan inte riktigt släppa tanken.

Om jag bara hade haft tiden skulle jag sälja allt jag äger och har och sova på en tidning för att ha råd att köpa en liten hund.. Ajja, men nu har jag inte tiden. Får njuta av dem över Internet istället. Men en dag..

Skola. Med lillebror. Vernissage på mammas jobb.
Nu ska jag titta på Sex and the City innan det blir kudden.

image209

natti.

Idag är en sån dag.

my breath fogged up the glass
and so I drew a new face and laughed.

Vill du leka?

image208

De lovade varandra att aldrig flytta därifrån. Och om de absolut var tvingade fick det inte bli längre än över gården. Då skulle de bygga en tunnel under marken så att de fortfarande kunde springa till varandra i bara strumporna.

Flickorna hade under åren också delat tårar. Rinnande ner för deras kinder inför ett avsked och en lång resa, en trasig cykelkorg efter en krock, ett förlåt efter ett onödigt gräl, föräldrar som inte förstod någonting och syskon som var i vägen. Starkast utav allt var dock den glädje som nästan alltid var närvarande när de sågs. Leenden från öra till öra, skratt som ekade högt och skämt som ingen annan förstod.

Flickorna har ett band. Ett band som tål att töjas, nötas, slitas och slås knutar på. Det kan till och med vara nedpackat i en låda för en tid och när det tas upp är det inte perfekt, men det är deras. Det är magiskt och det är vackert. Det är vänskap.


Fuldansa.

Det är vad jag vill göra när jag hör den här låten. Med ett glas vin eller en kall cider i handen. Med vänner omkring mig. Det är sommar, sol och inga jackor. Ingen garderob.


Jag är värdelös.

Ska sova hos familjen inatt för jag ska vara hemma med lillebror imorrn och det är skönare att sova ut där än att gå upp tidigt och cykla dit på morgonen. Ja så får det bli. Och så kan jag utnyttja la balkong när jag pluggar! Men iaf, jag har packat ner fyra, fyra, olika toppar, en kjol och ett par jeans. För en natt. Ajja.. jag har valmöjligheter iaf.

Nu ska jag springa till bussen.

Picknick vid ån.

Blev lunch vid ån idag. Take-away och cola light. Helt underbart väder och lugn. Trevligt sällskap. Hade inte kunnat vara bättre. Det här vädret är nog det mest efterlängtade på länge och idag njöt jag verkligen av varje sekund. Även årets första uteservering, 55:an och en Jordgubb-lime cider. Bra slut på dagen. Efter detta gjorde det inte så mycket att det var hål i fickorna och jag skulle cykla hem och plugga. Nu blir det lite mer innan jag ska sova.

love
me xoxo

hjärta

Welcome home.

Heard you're coming home..
Hope you get the Welcome you deserve.

image207

Life's a bitch. Too bad you always seem to fool that bitch.

took some time to heal
to get the heartbeat back
just when I'm ahead
returning from the dead 
you're back again

Underbara fredag.

Och vad gör jag? Städar och lyssnar på Delta Goodrem. Jag vet ju vilket jag uppskattar mest..

Varför hör man inte mer om Delta? Jag har varit kär sedan Born to try.
Lite som Natasha Bedingfield. Hon glöms också bort..

ibland glömmer jag bort att jag egentligen är glad.

Inga frågor.

Jag hade skrivit ett inlägg som jag inte visste om jag skrev för att lägga upp eller för att rensa tankarna men det försvann när jag skulle publicera det. Jag tar det som ett tecken.

Jag tänker inte vara djup och personlig ikväll. Bara för mig själv, det blir lättast så. Inga frågor och inga svar. Jag tänker istället säga att jag är kär i ett par skor. Och att jag ska till LaRochelle, Frankrike, i sommar. I fem veckor är jag borta. Vi ses!

Om solen skiner imorgon vill jag sitta ute hela kvällen, hör av dig om du med vill.