En eftermiddag utan shopping.!

image74

Detta var allt som följde med hem efter en eftermiddag på stan. En tidning. Jag kunde ju inte gå hem tomhänt så jag var bara tvungen att köpa den, en ny svensk tidning om mode och jag måste säga att den är riktigt bra så det blir nog att jag köper
Modette fler gånger. Okej, om jag ska vara ärlig så köpte jag ett par vita leggings på Gina Tricot till mamma och en Cola hem eftersom att mamma hade glömt köpa det när hon var och handlade.. Men tidningen var det enda som följde med mig hem.

Jag hittade silverklänningen och den var helt undebar, den skulle vara perfekt till sommaren men den fanns tyvärr bara i M och L och med tanke på modellen på klänningen så går det nog inte.. T-shirt-klänningen fanns också, en endaste S, men det var inte samma färg som jag hade tänkt mig så den hoppade jag över. Funderar dock på att gå tillbaka och kanske köpa den i svart för modellen var det inget fel på, och det var till och med fickor på den! Var inne på H&M en stund också och Johanna hittade två klänningar men jag vågade inte se mig omkring för bara när jag gick in genom dörrarna insåg jag att där inne skulle jag förstöra pengar vilket jag undvek genom att leta efter kläder till Johanna.

För övrigt har dagen varit helt Ok. Jag har diskat, diskat, diskat lite mer och skurat lite.. Men som sagt, det ger pengar.

love
me x

natti

Moderiktigt minne..

Brännande, spännande kycklingklubbor med picasso-ris, ja så hette faktiskt maträtten som serverades på skolan jag jobbade på idag. Det var en pojke som hade skickat in ett recept till det där stället mjölken kommer ifrån.. [läs: Arla, inte kossan] Hans recept vann vilket gjorde att årets kock [1995] kom till deras skola och lagade hans rätt, kyckling, ris och tre olika såser. Det var riktigt gott, men disken som kom med den var helvetisk! Det var ett berg av disk! Och självklart så diskade jag..! Gissa vad!? Jag diskar imorgon med! Och disken är inte klar än! Den ligger i blöt.. Jag längtar såå till jobbet imorgon!

Eftersom att årets kock kom dit var det lite speciellt och alla var superstressade för att allt skulle gå som det var tänkt och jag tror att det gjorde det.. I det stora hela i alla fall. Som ett minne eller något sådant fick man ett förkläde, ett moderiktigt förkläde! Haha.

image71

1. Neon! - Kan texten bli mer orange?
2. Ficka. - Jadå, det finns en liten ficka på magen. [Vilket iofs nästan är obligatoriskt på förkläden..]
3. Stort tryck på magen. - På alla tee's [T-shirtar] som kommer nu är det ett stort tryck på magen..

Nu i efterhand tycker jag att dagen var lyckad men när jag stod där med händerna i matrester och klockan närmade sig 16 och jag skulle ha slutat 15.30 tyckte jag inte att det var så roligt.. Hur som helst orkade jag inte träna idag så Beach -07 är ett minne blott. Får se om jag orkar gå en promenad sen.. Troligtvis inte. Det tar på krafterna att diska - det måste vara därför jag aldrig gör det hemma..

love
me x

  "wow, I can see tha kock." [bless you sis.]

Om jag var född utan samvete..

Om jag var född utan samvete skulle lönen vara i farozonen imorgon.. Jag ska träffa Johanna på stan imorgon efter jobbet för hon ska leta efter en bikini.. Människan åker ju till Rhodos snart! Om jag var född utan samvete.. Ja, då skulle jag nog spendera en hel del pengar.. Jag hoppas att jag har ett samvete, eller åtminstone en liten, liten röst som säger "Stopp Alexandra! Du behöver inte det där.. Inte än. Vänta till slutet av månaden i alla fall! Häng tillbaka! NU!" Risken finns dock att den andra rösten överröstar. Den som istället säger "Men det är väl klart att du ska shoppa lite, du har ju fått lön! Det förtjänar du! Och du har ju inte shoppat på evigheter.. Glöm de där skorna du köpte i lördags. Det är ju ny vecka nu!"

Känner jag mig själv så tror jag att den andra rösten är lite, lite högre.. Så antingen får jag "glömma" kortet hemma, strunta i att titta efter saker åt mig och bara leta bikini [då vet jag åtminstone att risken att jag handlar är minimal] eller, hoppas på att eftersom att jag trots allt bor i Linköping så borde det inte finnas så mycket..

Men om, jag säger bara OM jag ändå skulle råka springa på en fin klänning, eller två.. och jag känner att jag nog förtjänar det efter en lång arbetsdag så har jag plockat ut några favoriter att hålla utkik efter.

   
 


Supersöt klänning i silver 299kr [indiska] - en perfekt klänning till sommaren. Och jag har faktiskt ingen i silver!
Blå T-shirt-klänning
159kr [indiska] - perfekt, både T-shirt och klänning!
Solglasögon
59,50kr [indiska] - om jag vågade och inte såg ut som en mosad fluga.. då!
Super-, jätte- söt väska i silver
199kr [indiska] - den skulle vara jättefin till den blå T-shirt-klänningen!
Söta metallic-skor 299kr [skopunkten] - någonstans vet jag att jag behöver ett par nya "vardagsskor".. faktiskt!

Hmm..

love
me x

say what?

bilder: indiska och skopunkten

Barnvakt igår.

image64

Igår kväll skulle mamma och moster gå till Hamlet och äta och lillasyster skulle till en kompis som fyller 17 så jag var hemma med lillebror och kusinerna. Efter ungefär en timme i videobutiken bestämde de sig för att se "Över häcken" , sedan gick vi för att handla mjöl, sylt och glass - de ville ha pannkakor.. Och tro det eller ej men det gick bra att steka den här gången! Och jag fick beröm! Efter pannkakorna fixade jag godis, popcorn och chips åt dem. Det var riktigt trevligt och det är så kul att se att de har så roligt tillsammans!

Jag hade tänkt att skriva ett jättelångt inlägg nu men lillasyster gav mig en länk till en sida där man kan spela Super Mario - det där spelet vi aldrig fick när vi var små för att det gav fyrkantiga ögon..! Så jag fastnade där och kan inte koncentrera mig på det här.. Kanske skriver mer när jag har fått game over, vilket i och för sig inte borde ta så lång tid..



love
me x

over and out

Onsdag.

image63

Så var påsken slut, den med.

image62

Jag hoppas att ni alla har haft en jättebra påsk och att ni har frossat i godis.! Det har i alla fall jag gjort, så numera rullar jag fram! Men som jag sa till Malin: Påskharen finns av en anledning - att göda oss med godis! Och det är bara påsk en gång om året. Men nu är påsken slut, den med, så imorgon är det jobb igen. Skönt - men det har varit underbart att vara ledig! Det är sjukt hur fort man vänjer sig vid ledighet! Men som sagt så är det jobb imorgon så jag borde väl egentligen krypa ner i sängen snart, men jag sov i så där tre timmar förut så jag är inte tillräckligt trött än.. Det är väl vad man får ta när man lyckades vakna igår utan att vara det minsta bakis! Lite seg bara men annars kände jag inte av lördagskvällen. [Som för övrigt var riktigt lyckad!] Det var till och med roligt på Gulan så då får man tacka och ta emot när man vaknar och kan röra sig!

Jag bodde i morfars lägenhet onsdag - söndag. Det var skönt att bo själv.. Okej, jag var aldrig ensam men det var skönt med tanken på att jag "bodde" ensam. Var nästan aldrig där heller.. Lyckades alltid ha något att göra eller någonstans att vara.. Det är nästan så att jag hoppas på att det kommer att bli så den dag jag flyttar på riktigt, för jag vet inte om ensamhet är riktigt min grej.. Visst, jag behöver min egen-tid då jag kan sitta och tänka [läs: småsura] för mig själv till musik, men i längden är jag mörkrädd och hoppar till av alla ljud så jag tror att jag behöver någon att prata med så att jag inte tänker på detta.

love
me ?

do not give up.
not this time

Pannkakor.

Jag skulle vara duktig och fixa lunch åt småsyskonen idag så jag tänkte slå på stort och göra något som vi alla tycker om. Pannkakor. Så jag och O begav oss till affären för att inhandla ägg och mjölk och sedan var det bara dags för mig att börja med smeten.. Och den gick bra att göra. Problemet var att steka skiten..

image61

Den första pannakakan blev just pannkaka, så den slängde jag. Den andra pannkakan, blev också den pannkaka då den fastnade i stekpannan. Kastade den också efter en liten vers av mindre fina ord.. Hade i ny smet och tänkte "tredje gången gillt" - Nej. Den tredje fastnade också den i stekpannan! Så denna gång skrek jag min lilla vers och kastade inte bara pannkakan utan även hela stekpannan i slasken. Hade det inte varit för träningsvärken i armarna är det inte helt omöjligt att stekpannan suttit i köksdörren nu.!

Bytte stekpanna sen och då gick det bättre.. Så det blev mat till slut i alla fall, om än något bränd. Men de klagade inte, lillasyster åt till och med 6st! När man haft på ett tjockt lager av glass eller socker syns inte det brända och det går också ner!

love
me x

I guess I'm not strong enough..

Träning..

image60

Det var ett tag sen nu.. Ja, både sen jag tränade och sen jag skrev här.. Hade planerat att skriva ett långt inlägg idag men jag fastnade på youtube så jag får se om det blir efter träningen istället. För nu är det snart dags att bege sig. Usch, jag är så trött. Men en timme borde jag orka med..

love
me x